jujur hati aku sakit .

sad life

helo again blog kesygan :) lama tdk update . bukan busy , broadband buat hal :( okay , now , tiada sudah jude jujud asam , hazisam , okay? he exists now only in my memory . dia hilang mcm tu ja. dimana pun kau skrg , aku doakan yg baikbaik jala k :) ndmau la berdendam apa smua . biarla karma yg dtg nanti . hope kau happy dgn gf baru kau yg lawa , yg kurus , yg rmbt mcm pokok pokok , pakai makeup ;') yg PERFECT. sad life . aku ndtau knp mau dkatdkat pmr bgini baru kau  menghilang . lemah k . susah mau focus study . seriously , aku btlbtl perlu n perlu n perluuu cari penganti baruu . haih . ya allah , tabahkan la hati hambamu ini . sedih luruh hati skrg . demam lg . er

mati

Lama nda buka blog -.- kesian kau berhabuk blog . Kurang kasih sayang kan . Hehee .ok enough w habuk2 . Hm ,  pening kepala risau pasal pmr . First2 tu ndala risau btl , trus dorang ckp lg pmr this year maybe makin susah .. mau study pun susah . Susah mau masuk dlm otak :/ what should i doooooooooooooooooooo?? :( sumpah pening! Tuisyen ? Na'ahh . Ndmauuuuu pg tuisyen . Tdk slesa ok :(  hmm . Tlg pleaseee :((

macaroni chicken salad

Assalammualaikum pembacaa blog :D mauu kongsi resepi org sabahh bahhh ni :3 '' macaroni chicken salad '' jujud bilang sedap -.- duh . k , nnt mau try .

*bahan2 :
1) 1 bungkus            macaroni elbow
2) 1 bekas besar      mayonis lady's choice
3) 1 tin kecil             susu pekat
4) setengah cawan susu cair
5) 1 tin                     fruit coctail
6) 1 tin                     tuna delight
7) separuh ayam (bahagian dada)
8) 2 kotak kecik       kismis hitam
9) 2 biji                    apple merah
10) 6 slices                cheese (dicincang halus)
11) 1 batang              carrot (dicincang halus)
12) 1biji                     bawang besar (dicincang halus)
13) secubit                  garam dan lada sulah


*cara :
-rebus macaroni selama 18 minit dicampur sedikit minyak masak agar tak melekat, kemudian toskan dan dibiar sejuk
-rebus ayam
-sementara menunggu ayam direbus , masukkan semua bahan bersama macaroni yg telah sejuk tadi kecuali garam dan lada sulah
-gaul sampai sebati
-akhir sekali , masukkan lada sulah dan garam  digaul lagi
*PERINGATAN!
ayam yg direbus tadi dicarik-carik halus :)

jummmmm tryy ! :D

trip cute :p


ya well , im not perfect . but im still me though. is that wrong?

ops ._.

okay, skrg aku try mengelak dr abah -.- adakaa dia minta buatkan fb . gila . nanti dia stalk aku amacam? nampak la nnt aku jiwa jiwa d fb -..- hahaa. sokay abah sokay . next time anakmu ini buatkan . tp msti kena block ni tau . hahaha . kejam k kejam :( jk abahh jk . lol. okay , good night peoplee :* memuah . *mengada. kbyee , assalammualaikum.

muka annoying -..-


Abah's lil princess :)

beloved husband :p

Assalammualaikum ! :D malam alien alien sekaliann :3 hehe . okay , aku happy :D llaki yg slama ni aku tunggu tunggu akhirnyaaa jadii milikk aku :p hahah. kunun la kan. kasi eya ja ba -.- ish. k dgr cer aku ni ! okay , dgr k dgr , aku serious ni :| jujud? dgr sini . (mcm boleh dgr pula kan -.-)  bego pipaaa. lol. hmm , aku syg kau k ? jgn la baaa getee dgn prmpuan lain . aku tau la dorang lawa :( setiaa laa dgn aku k ? try kau curang ! aku tembak kau guna senapang gajah 'gia' -..- ohh yeaaahh . aku nda
kesah la siapa yg nda suka tngok aku dgn pacik jujud ni -.- kenapa la dia tua dari aku ? do i care? beej beej .
even jujud ndaa sehandsome mcm zayn malik , aku tetap stay dgn dia k :) hehe . kau comel sayang :) iloveyou until my last breathe :'D aisehman. jgn ada yg jealous ah :p
Ehems , btw , dia future husband aku sudah ni . sudah aku chop awal awal. d leher dia :p *jujud pipa punya* woahh . aku ada , kau ada ? teda kan? HAHA . yeyer . awesome sgt k. skali lagi , jgn ada yg jealous . i repeat , j a n g a n a d a y g j e a l o u s :3 *mengada . merepek time malam mmg bgs untuk kesihatan la org zaman purba bilang . so aku ikut jala kununn. baa cukupp ! mau tidur . besok buat cuti sendiri :3 ahh , amannya duniaaaaa. k , good night peopleee :D night biy :*

bananna :3

Hai haiii Blog yg comell :3 lama kita tidak ketemuuu kan ? 'huhu' :'( hahaha . le me is miss yah baby ♥ kesian kauu blog berhabukk -.- sekiann lamaa blog tidak diraba . hahahaha . k enough with rabaraba blog . hmm okay . mulaa dengan cer kerja kursus G E O G R A F I B T E B A B U B A B U :| err , stresss gilaaa -.- apaaa baa jugaa cikgu nii mauu ? baguss diaa buat  sndiri -,- bnyk comment betul ! pot pet pot pet sjaa kerjaa . hishh . pikir lawa laa bgtu tu ? -.- benciii k benci . k sudahhh . tukar topic pleasee :3

ok! rutin harian aku sama jaa mcm hari yg lainn . stay di rumah , makan sendiri , tngok tv , online , tidur -_- sad life .klauu si mamat lagi adaaa , naaa , mati lahh  . mcm tv tu diaa punya ba -.- ada 3 tv d rumah ni , mau jugaa berebut dgn aku baa -,- tapujii . org mau tngok tuu crita barbie2 -.- situu jugaa dia mengacau . mamat jaa dtg , bolaaaaaaaaaaaaaa sjaaa. malarrrrrr bolaaaaaaaa . bolaaa bolaaa bolaaaaaa . kalau bukan bola , tuu john cenaa tu -.- WWE . malass akuu . 'pebret' channel dia kenen ba . k cukup . bye bye bye -.-

me gustaaa !

Assalammualaikum , berhabuk blog aku -.- sedih juga tu . haha . k sudah . im hereee blog yg tersayangg . muahh dulu kunun . kau laaa tempat aku meluah . aisehman. comel kan lagu blog aku ? hehe . jgn jealous ah . tumbuk gigi kamu satu satu sana. taiko dapur ni ! siapa nda kenalll . HAHA ;p
nda jugala , aku sedihhh nii . hishh . abah bagi mumy samsung S3 . kami ? kami dapat kosongg kosongg oh :/ bai jalaa gf abah tu . bagi jala mumy tu . siapalaa anakmuu iniii . ceh -.- skema . k sudah cukup sudah ~

Okayy , topic harini , hmmm pasal kwn yg paling aku rapat :D 3 org ja :'3 semuaaa memahami . comell lg tuuu . hahha . kawan rapat *Rifah Kaisah anak Kasim . *Neddylina magdelina Ona anak finjau . * Dk Siti Nur Syuhada anak Zaidi. ndaa lebih nda kurangg ni . dorangg sjaa tuuu :3 yg slalu bagi aku advice , mau tau perangai dorang ni ? haha . okk , meh aku critaa . . si Rifah anak Kasimm ni org diaa kan , paling memahami okkk . asal jaa jumpa aku , nda lari tu handkerchief dari tangan dia -.- nampak aku , habiss di pukull pakai tu handkerchief T.T kejam kan? sokayy . betumbuk la kita di skolah ni ripaa . lpastuu , dia ni penakut mau melintas jalan raya dpan skolah tu -.- padahal dkat ja pun . kalau melintas jalan tu , mesti dia minta tlg org . kadang kadang aku tlg , time mau melintas tu , bnyk la dia fikir yg negative2 tu . takut kna langgar la , apa la . tp paling dia takut , KENA HON -.- hahaha . ktawa ja aku tngok dia mlintas jalan . tolong dia lintas jalan . pegang tangan dia . then bawa dia menyeberang jalan tu . bus skolah dia pun kedekut mau mampus minyak dia tu ba -.- aku tembak kau sepuluh kali . dikepala.  Lol . rifahh ni comell :3 tetap disayangg ok ! suda anggap dia macam kakak sndiri :) kadang2 minta puji juga dia ni . mau juga digusti -..-'
kk , yg kduaa tu , si Neddy anak Finjau :*  haha. budak ni pun . kalau dia ketawa kan , confirm keluar air mata dia tu -.- aku pun ndtau knp . hahah . dia menangis ka apa ni . haha . diaa lawa :) mcm modelll okk . bnyk ba org suka dia ni -.- tp bukan dia mau . JUAL MAHAL. hahahaha . *duckface* . yaa serioussly , dia baik , tukang beli reload aku ni . hehe . memahami juga :) tp kadang2 pandai betull bejiwang dpan aku ni . tlg tlg la nedd . hahah . jiwang pun jiwang jugaa ah . then , telinga dia ni . hmm ~  banyak kacang kali ah . org cakap bakso dia cakap air soda -.- oh wow nedd. memang telinga kau paling laa comel -.-' . sayang aku sama kau ni . kawan begila dlm kelas. haha . mengumpat pun kunun . HAHA. paling sandi . yeaaa , seterusnyaaa -.-' seterusnya ? lol , sikimaaa ituu . ahaha . dogo . ok , ni Dk syuhada anak Zaidi . memahamii jugaa ni . pandai bagi nasihatt. nasihat dia bukan alang alang . mcm karangan dia bagi -.- haha . syu , kau mmg di syg k . jgn curang di sana. baby marah ni . HAHAHAHAH . ni budak ah , suka betul kasi main lelaki then minta reload dr dorang -.- lpastuu kena kasi break ni ba . astafirullah -.- ops ops ops . kesian anak org syu . nda bgs buat mcm tu nak :p btw , lesung pipit dia paling dalam :'3 haih , jealous aku gila . kasi lemas la kau dilaut sana .korek tu lesung pipit -.- minta satu kunun tu lesung pipit . sharing is caring bro . hehe . kau jangan tamaha dgn aku k . kwn baik juga ni :3 wlaupun kelas atas , tp kau tetap ingat kwn kau yg di kelas yg paling bawah ni . well , ini baru laaa dinamakan kawan yg tidak lupa kawan . susah ka senang , dia tetap ingat aku :D lawa ni org . itu jalaa . byeee :* lahveyouu guyss <3










Sebelum mau pegi kenduri :D hehe . tau sudaaaa gemuk -.- ndapayaa mau hina sangat . err , aku bangga . abg abg dkat sana panggil aku ' kakak' HAHA bangga k . wee :3 aku lg tinggi dari dorang . maklumlah . 162cm ja :p tinggi la tuuuu . hehe . jgn jealousss kkk



Ehem :3


Febrian Putra Kusuma ♥



FEBRIAN PUTRA KUSUMA


yang sbelah kanan tu okk ;3 C O M E L wooo . Diaa aku punya :3


rambutt keritingg tuu . hehe . comell :3 



febriannnnnn :) 











tingg tongg

Assalammualaikum org yg tengah baca tu :D pipa hereee . hahaa. merepek. okay , skrg , kepala aku tengah S E R A B U T . sebab? sebab , kerja kursus sejarah , kerja kayu , kerja lakaran BELUM SIAP LAGI NOH. Ya Allah ._. hilang ingatan suda ni .  2 months pipaa ! 2 months ! ndapandai siap siap lagi. huh . teruk . and nda lama lagi , sekolah mau bukaaaaaaaaaa . Oh my guchieeee ! >.< Aku patut buat kerja tu . macam mana boleh lupa ah -.- . Awal juga aku nyanyuk ni . Hm. k , esok aku mestii siapppppkan kerjaa sekolah . kalau nda , mampus aku D: okay, tata for now

S I B L I N G S ♥

Nur za'ieffah bte zaidie ealie  ♥
15 yearsold
   
Nur farah zamiera farhan bte zaidie ealie ♥
19 yearsold


Mohd hazmie bin zaidie ealie ♥
10 years old


C R U S H ♥

Assalammualaikum ♥  sorryy lama tidakk update D: okay , harini mau update pasal crush aku . nama dia hazisam awang hassan   21 years old . and skrg dia dkat politeknik :)  comel kan ? haha . yeah . actually , he's mine. HAHA . perasan kejap ba. 6 months tunggu kau :') aku sakit , aku tahan . banyak banyak lelaki dkat kk ni , dia satuorang ja yg aku syg :) mmg betabur laa semboi semboi di kk ni , tp mmg dia la juga dipilih :3 hahaaa seriousss , aku sukaa dia ! dia ada girlfriend . ehhehe , aku syg dia k . hmm . tapi , yg paling sakit  , bila dia main wall2wall dgn gf dia :') sakit gila.. nyway , dia la tempat aku meluah . dia faham aku :'') serious , angau betul aku dgn lelaki ni . dia selalu bagi kawan tidur .  his voice   omg ._. dgr ja suara dia , memang dapat buat aku cair -.- err , ya ya . Dear jude , Oneday , kau akan jadi husband aku k ? haha . yeah . aku suruh dia tunggu umur aku 20 tahun xD time tu umur dia  27 . hehe . then , aku cakap , aku mau kahwin dgn dia , dia pun ok jaa . berjanjiii . okay , janji harus ditepati k crushh yg paling disyg ? iloveyouforathousandyears asam ♥ no word can describe how luck i am to have you crush :') hehe . layan lagu dandutt duluu . haha . byee :)

nenek ! pipaa datangg

Actually harini balik kg :) tawau . nenek sbelah mumy . tadi tengah otw ba tu , tiba2 pula kreta buat . benci aku -.- terkandasss di tamparuli sanaa. kesian . do , tadi mumy , abah , umi , adik tengah otw pg kg . 8 jam dari skrg . lama gila kan? nanti turn kamii lagi pg sana. naik bas -.- . dgn kakak & abg spupu . Along . hm , takut la juga jalan malam ni . pukul 7 mlm jalan pg kg . smpai sana pukul 4 , 5 gitu . confirm nda dpt tidur -.- hm , aku takut ja pemandu bas tu mengantuk kan -.- then kemalangan . ehh . palis palis jauh jauh . arghhh ! lek pipa lek :(

Yu bodoh bukan i Bodoh :p


kemarin pegi aquarium/ muzium ums . best (y) smua ikan dia sana pelik pelik -.- okay , ikan yg warna pic tu , mcm kelabuu sikitt , nama diaa ' yu bodoh' . siapaa juga kasi nama dia bgini ni -.- kejam gila . yg warna hitam tu , lepastu ada tompok2 tuu , nama dia ' yu cicak' . ehh , haiwann pelik . ikr -.-



aku mengaku aku ndtau haiwan apa ni . haha . dia ni penyu ka kura kura ni -.- tp yg aku tau , diorang comel :3 hehe . sbelum aku mati , aku mau peluk ni haiwan dulu :D hihi . gmbt gmbt yg lain akan diupload dkat facebook :) sekian


pipaaaaaaaaa

hai :3 nama nur za'ieffah bte zaidi . member panggil ' pipa ' . pakcik makcik panggil ' ieffah / fifah' -.-' . boyfriend panggil sayang ♥ hahaha. pipa orangnya bulat bulat , pipi tembam tembam, tak gedik tak lawa cuma makhluk Allah yang biasa ♥ . Ayat aku emo ! HAHA . sekali sekala k . berumur 14 tahun . k cukup -,- actually aku boring , thats why aku update benda yang merepek ni . haa . okay bye . muah muah . hehe

pot pettttt

Assalammualaikum ♥  harini hari yg cukup bermakna bagi aku :') Hari raya . Maaf sbab lama nda update . haritu mau update sudaa tapi lupa click publish -.-' hehe . sorry yaaa . btw , Selamat hari raya kepada orang islam :D kawan aku org kristian  , tp dia pula yg semangat mau ikut aku beraya -.- . haha . baguskannn? hahahaha . nda rugi dapat kwn mcm dia . -Fullstop-

k , aku rindu kwnnnn akuuuuuuuuuuu . err :( 


aku bukan lemah.

bukan lemah tapi aku dah penat mcm ni . Eh eh , terkeluar pula :') sokay , nngs pun dapat senyum juga kan ?  :') k , dgr , i will never love you more . 

hello - di antara bintang


Diantara beribu bintang , hanya kaulah yang paling terang , diatara beribu cinta pilihanku hanya kau sayang ♥

*emo emo emo emo . hahah 

Mengaruttttttt

Puasa puasa puasa :D yeah . aku mauu kasi hebohh nii yg berat aku turun 2 kg >;D HAHA . sangat bangga ok ! jangan jealous ah . tadi pagi , aku tersalah baca niat -.- ' sahaja aku berpuasa kerana diet kerana Allah taala' dafuqman -.- bagus sangat pipa . sotong kuritatata . k , aku mau pastikann yg besokk niat aku mesti betul ! tu jaa . kbye

make up.

 kita hamba Allah . tak sempurna . kenapa mesti pakai bedak tebaltebal then , gincu merahmerah apa semua ? untuk jadi cantik ? bagi aku , kecantikkan bukan dari ketebalan make up kau. and tak payahlah nak pakai sexy sexy yang boleh mengeluarkan mata lelaki yang boleh buat diorang steam . just be yourself. no need lah pakai kasut tinggi just because kau nak lelaki pandang kau . then , kau nak diorang tergila gila dkat kau . takpayahlah . baik kau jadi diri sendiri . pakai baju yang menutup aurat nye. pakai tudung . kan elok orang tngok . bakal mak mertua pun suka tngok . sejuk hati dia . and rasa berbangga dapat menantu mcm tu .
bila kau dah tutup aurat kau , and cara kau bercakap sopan apa semua , confirm kau kena hormat . and aku akan respect kau . tabik der . lelaki yang setia takkan pandang paras muka kau , kecantikkan kau , tapi diorang akan pandang cara kau bercakap , senyum , macam mna cara kau layan mak kau , and org lelaki ni tak suka perempuan tergedikgedik sana sini .

#just saying.

aku biadab ?

assalamualaikum dan selamat petang :)

sorry sangat sangat . dah lama tak update . busy sangat . mengalahkan perdana menteri nye busy . haha . by the way , harini aku nak crita pasal cikgu aku dkat sekolah . kalau tak suka nak baca , takpayahlah baca . bukannya aku suh kau baca pun :p haha . jk . okay , macam ni , aku dah penat . hari hari dengar cikgu membebel . pot pet pot pet . mcm hon kreta . aku tak pernah biadab dgn cikgu . seriously , tak pernah . aku tak menjawab , salah . aku jawab , salah . so apa yg betul ? eh pelik aku . diorang tahu marah orang ja . tak bawa buku kna marah . orang salah jadual pun kena marah . kau mak aku ke wei? eh benciii lahh . aku dah minta maaf . tp dia still betukar jadi harimau . geram. aku mmg tak pandai melawan tapi jangan sampai aku jadi kurang ajar . so puhleaseee lah , kalau aku ada buat salah aku minta maaf , and then tlglah jgn memekak depan aku , and depan kawan kawan aku . aku tak suka . aku hormat kau , kau hormat aku . simple right? and aku tak nak jadi murid yang biadab . aku datang pegi sekolah aku nak belajar . menimbah ilmu , bukan nak dengar kau membebel di depan . waste my time.




sadeh

july , ndalama lagi oct . Again , i was a bit sad and down sbb terasa bodoh sgt boleh gagal dlm exam. hm , too bad.okay , now i should focus on next paper :)
teruk la hidup ni . aku ja kena . bila nasih tuah aku dtg ? hm . balik balik nasib malang . aku nda tau mana mau start . aku ndatau mcm mana mau jadi budak pandai ni :( sesiapa? tolong aku pleaseee :'( tahun ni aku pun ndtaula apa mau jadi sudaa. haih . malarrr gagal dlm exam . cikgu pun marah suda :( mesti tuisyen juga ni . teruk . kay , i believe everything happend for a reason . tiada siapa untuk dipersalahkan and aku pecaya semunya disebabkan memory dlm otak aku sudah full atau pun berhabuk . maybe mau kena cuci pakai klorox baru dia okay kali ah -.-