me gustaaa !

Assalammualaikum , berhabuk blog aku -.- sedih juga tu . haha . k sudah . im hereee blog yg tersayangg . muahh dulu kunun . kau laaa tempat aku meluah . aisehman. comel kan lagu blog aku ? hehe . jgn jealous ah . tumbuk gigi kamu satu satu sana. taiko dapur ni ! siapa nda kenalll . HAHA ;p
nda jugala , aku sedihhh nii . hishh . abah bagi mumy samsung S3 . kami ? kami dapat kosongg kosongg oh :/ bai jalaa gf abah tu . bagi jala mumy tu . siapalaa anakmuu iniii . ceh -.- skema . k sudah cukup sudah ~

Okayy , topic harini , hmmm pasal kwn yg paling aku rapat :D 3 org ja :'3 semuaaa memahami . comell lg tuuu . hahha . kawan rapat *Rifah Kaisah anak Kasim . *Neddylina magdelina Ona anak finjau . * Dk Siti Nur Syuhada anak Zaidi. ndaa lebih nda kurangg ni . dorangg sjaa tuuu :3 yg slalu bagi aku advice , mau tau perangai dorang ni ? haha . okk , meh aku critaa . . si Rifah anak Kasimm ni org diaa kan , paling memahami okkk . asal jaa jumpa aku , nda lari tu handkerchief dari tangan dia -.- nampak aku , habiss di pukull pakai tu handkerchief T.T kejam kan? sokayy . betumbuk la kita di skolah ni ripaa . lpastuu , dia ni penakut mau melintas jalan raya dpan skolah tu -.- padahal dkat ja pun . kalau melintas jalan tu , mesti dia minta tlg org . kadang kadang aku tlg , time mau melintas tu , bnyk la dia fikir yg negative2 tu . takut kna langgar la , apa la . tp paling dia takut , KENA HON -.- hahaha . ktawa ja aku tngok dia mlintas jalan . tolong dia lintas jalan . pegang tangan dia . then bawa dia menyeberang jalan tu . bus skolah dia pun kedekut mau mampus minyak dia tu ba -.- aku tembak kau sepuluh kali . dikepala.  Lol . rifahh ni comell :3 tetap disayangg ok ! suda anggap dia macam kakak sndiri :) kadang2 minta puji juga dia ni . mau juga digusti -..-'
kk , yg kduaa tu , si Neddy anak Finjau :*  haha. budak ni pun . kalau dia ketawa kan , confirm keluar air mata dia tu -.- aku pun ndtau knp . hahah . dia menangis ka apa ni . haha . diaa lawa :) mcm modelll okk . bnyk ba org suka dia ni -.- tp bukan dia mau . JUAL MAHAL. hahahaha . *duckface* . yaa serioussly , dia baik , tukang beli reload aku ni . hehe . memahami juga :) tp kadang2 pandai betull bejiwang dpan aku ni . tlg tlg la nedd . hahah . jiwang pun jiwang jugaa ah . then , telinga dia ni . hmm ~  banyak kacang kali ah . org cakap bakso dia cakap air soda -.- oh wow nedd. memang telinga kau paling laa comel -.-' . sayang aku sama kau ni . kawan begila dlm kelas. haha . mengumpat pun kunun . HAHA. paling sandi . yeaaa , seterusnyaaa -.-' seterusnya ? lol , sikimaaa ituu . ahaha . dogo . ok , ni Dk syuhada anak Zaidi . memahamii jugaa ni . pandai bagi nasihatt. nasihat dia bukan alang alang . mcm karangan dia bagi -.- haha . syu , kau mmg di syg k . jgn curang di sana. baby marah ni . HAHAHAHAH . ni budak ah , suka betul kasi main lelaki then minta reload dr dorang -.- lpastuu kena kasi break ni ba . astafirullah -.- ops ops ops . kesian anak org syu . nda bgs buat mcm tu nak :p btw , lesung pipit dia paling dalam :'3 haih , jealous aku gila . kasi lemas la kau dilaut sana .korek tu lesung pipit -.- minta satu kunun tu lesung pipit . sharing is caring bro . hehe . kau jangan tamaha dgn aku k . kwn baik juga ni :3 wlaupun kelas atas , tp kau tetap ingat kwn kau yg di kelas yg paling bawah ni . well , ini baru laaa dinamakan kawan yg tidak lupa kawan . susah ka senang , dia tetap ingat aku :D lawa ni org . itu jalaa . byeee :* lahveyouu guyss <3










Sebelum mau pegi kenduri :D hehe . tau sudaaaa gemuk -.- ndapayaa mau hina sangat . err , aku bangga . abg abg dkat sana panggil aku ' kakak' HAHA bangga k . wee :3 aku lg tinggi dari dorang . maklumlah . 162cm ja :p tinggi la tuuuu . hehe . jgn jealousss kkk



Ehem :3


Febrian Putra Kusuma ♥



FEBRIAN PUTRA KUSUMA


yang sbelah kanan tu okk ;3 C O M E L wooo . Diaa aku punya :3


rambutt keritingg tuu . hehe . comell :3 



febriannnnnn :) 











tingg tongg

Assalammualaikum org yg tengah baca tu :D pipa hereee . hahaa. merepek. okay , skrg , kepala aku tengah S E R A B U T . sebab? sebab , kerja kursus sejarah , kerja kayu , kerja lakaran BELUM SIAP LAGI NOH. Ya Allah ._. hilang ingatan suda ni .  2 months pipaa ! 2 months ! ndapandai siap siap lagi. huh . teruk . and nda lama lagi , sekolah mau bukaaaaaaaaaa . Oh my guchieeee ! >.< Aku patut buat kerja tu . macam mana boleh lupa ah -.- . Awal juga aku nyanyuk ni . Hm. k , esok aku mestii siapppppkan kerjaa sekolah . kalau nda , mampus aku D: okay, tata for now

S I B L I N G S ♥

Nur za'ieffah bte zaidie ealie  ♥
15 yearsold
   
Nur farah zamiera farhan bte zaidie ealie ♥
19 yearsold


Mohd hazmie bin zaidie ealie ♥
10 years old


C R U S H ♥

Assalammualaikum ♥  sorryy lama tidakk update D: okay , harini mau update pasal crush aku . nama dia hazisam awang hassan   21 years old . and skrg dia dkat politeknik :)  comel kan ? haha . yeah . actually , he's mine. HAHA . perasan kejap ba. 6 months tunggu kau :') aku sakit , aku tahan . banyak banyak lelaki dkat kk ni , dia satuorang ja yg aku syg :) mmg betabur laa semboi semboi di kk ni , tp mmg dia la juga dipilih :3 hahaaa seriousss , aku sukaa dia ! dia ada girlfriend . ehhehe , aku syg dia k . hmm . tapi , yg paling sakit  , bila dia main wall2wall dgn gf dia :') sakit gila.. nyway , dia la tempat aku meluah . dia faham aku :'') serious , angau betul aku dgn lelaki ni . dia selalu bagi kawan tidur .  his voice   omg ._. dgr ja suara dia , memang dapat buat aku cair -.- err , ya ya . Dear jude , Oneday , kau akan jadi husband aku k ? haha . yeah . aku suruh dia tunggu umur aku 20 tahun xD time tu umur dia  27 . hehe . then , aku cakap , aku mau kahwin dgn dia , dia pun ok jaa . berjanjiii . okay , janji harus ditepati k crushh yg paling disyg ? iloveyouforathousandyears asam ♥ no word can describe how luck i am to have you crush :') hehe . layan lagu dandutt duluu . haha . byee :)

nenek ! pipaa datangg

Actually harini balik kg :) tawau . nenek sbelah mumy . tadi tengah otw ba tu , tiba2 pula kreta buat . benci aku -.- terkandasss di tamparuli sanaa. kesian . do , tadi mumy , abah , umi , adik tengah otw pg kg . 8 jam dari skrg . lama gila kan? nanti turn kamii lagi pg sana. naik bas -.- . dgn kakak & abg spupu . Along . hm , takut la juga jalan malam ni . pukul 7 mlm jalan pg kg . smpai sana pukul 4 , 5 gitu . confirm nda dpt tidur -.- hm , aku takut ja pemandu bas tu mengantuk kan -.- then kemalangan . ehh . palis palis jauh jauh . arghhh ! lek pipa lek :(

Yu bodoh bukan i Bodoh :p


kemarin pegi aquarium/ muzium ums . best (y) smua ikan dia sana pelik pelik -.- okay , ikan yg warna pic tu , mcm kelabuu sikitt , nama diaa ' yu bodoh' . siapaa juga kasi nama dia bgini ni -.- kejam gila . yg warna hitam tu , lepastu ada tompok2 tuu , nama dia ' yu cicak' . ehh , haiwann pelik . ikr -.-



aku mengaku aku ndtau haiwan apa ni . haha . dia ni penyu ka kura kura ni -.- tp yg aku tau , diorang comel :3 hehe . sbelum aku mati , aku mau peluk ni haiwan dulu :D hihi . gmbt gmbt yg lain akan diupload dkat facebook :) sekian


pipaaaaaaaaa

hai :3 nama nur za'ieffah bte zaidi . member panggil ' pipa ' . pakcik makcik panggil ' ieffah / fifah' -.-' . boyfriend panggil sayang ♥ hahaha. pipa orangnya bulat bulat , pipi tembam tembam, tak gedik tak lawa cuma makhluk Allah yang biasa ♥ . Ayat aku emo ! HAHA . sekali sekala k . berumur 14 tahun . k cukup -,- actually aku boring , thats why aku update benda yang merepek ni . haa . okay bye . muah muah . hehe

pot pettttt

Assalammualaikum ♥  harini hari yg cukup bermakna bagi aku :') Hari raya . Maaf sbab lama nda update . haritu mau update sudaa tapi lupa click publish -.-' hehe . sorry yaaa . btw , Selamat hari raya kepada orang islam :D kawan aku org kristian  , tp dia pula yg semangat mau ikut aku beraya -.- . haha . baguskannn? hahahaha . nda rugi dapat kwn mcm dia . -Fullstop-

k , aku rindu kwnnnn akuuuuuuuuuuu . err :( 


aku bukan lemah.

bukan lemah tapi aku dah penat mcm ni . Eh eh , terkeluar pula :') sokay , nngs pun dapat senyum juga kan ?  :') k , dgr , i will never love you more . 

hello - di antara bintang


Diantara beribu bintang , hanya kaulah yang paling terang , diatara beribu cinta pilihanku hanya kau sayang ♥

*emo emo emo emo . hahah 

Mengaruttttttt

Puasa puasa puasa :D yeah . aku mauu kasi hebohh nii yg berat aku turun 2 kg >;D HAHA . sangat bangga ok ! jangan jealous ah . tadi pagi , aku tersalah baca niat -.- ' sahaja aku berpuasa kerana diet kerana Allah taala' dafuqman -.- bagus sangat pipa . sotong kuritatata . k , aku mau pastikann yg besokk niat aku mesti betul ! tu jaa . kbye

make up.

 kita hamba Allah . tak sempurna . kenapa mesti pakai bedak tebaltebal then , gincu merahmerah apa semua ? untuk jadi cantik ? bagi aku , kecantikkan bukan dari ketebalan make up kau. and tak payahlah nak pakai sexy sexy yang boleh mengeluarkan mata lelaki yang boleh buat diorang steam . just be yourself. no need lah pakai kasut tinggi just because kau nak lelaki pandang kau . then , kau nak diorang tergila gila dkat kau . takpayahlah . baik kau jadi diri sendiri . pakai baju yang menutup aurat nye. pakai tudung . kan elok orang tngok . bakal mak mertua pun suka tngok . sejuk hati dia . and rasa berbangga dapat menantu mcm tu .
bila kau dah tutup aurat kau , and cara kau bercakap sopan apa semua , confirm kau kena hormat . and aku akan respect kau . tabik der . lelaki yang setia takkan pandang paras muka kau , kecantikkan kau , tapi diorang akan pandang cara kau bercakap , senyum , macam mna cara kau layan mak kau , and org lelaki ni tak suka perempuan tergedikgedik sana sini .

#just saying.

aku biadab ?

assalamualaikum dan selamat petang :)

sorry sangat sangat . dah lama tak update . busy sangat . mengalahkan perdana menteri nye busy . haha . by the way , harini aku nak crita pasal cikgu aku dkat sekolah . kalau tak suka nak baca , takpayahlah baca . bukannya aku suh kau baca pun :p haha . jk . okay , macam ni , aku dah penat . hari hari dengar cikgu membebel . pot pet pot pet . mcm hon kreta . aku tak pernah biadab dgn cikgu . seriously , tak pernah . aku tak menjawab , salah . aku jawab , salah . so apa yg betul ? eh pelik aku . diorang tahu marah orang ja . tak bawa buku kna marah . orang salah jadual pun kena marah . kau mak aku ke wei? eh benciii lahh . aku dah minta maaf . tp dia still betukar jadi harimau . geram. aku mmg tak pandai melawan tapi jangan sampai aku jadi kurang ajar . so puhleaseee lah , kalau aku ada buat salah aku minta maaf , and then tlglah jgn memekak depan aku , and depan kawan kawan aku . aku tak suka . aku hormat kau , kau hormat aku . simple right? and aku tak nak jadi murid yang biadab . aku datang pegi sekolah aku nak belajar . menimbah ilmu , bukan nak dengar kau membebel di depan . waste my time.




sadeh

july , ndalama lagi oct . Again , i was a bit sad and down sbb terasa bodoh sgt boleh gagal dlm exam. hm , too bad.okay , now i should focus on next paper :)
teruk la hidup ni . aku ja kena . bila nasih tuah aku dtg ? hm . balik balik nasib malang . aku nda tau mana mau start . aku ndatau mcm mana mau jadi budak pandai ni :( sesiapa? tolong aku pleaseee :'( tahun ni aku pun ndtaula apa mau jadi sudaa. haih . malarrr gagal dlm exam . cikgu pun marah suda :( mesti tuisyen juga ni . teruk . kay , i believe everything happend for a reason . tiada siapa untuk dipersalahkan and aku pecaya semunya disebabkan memory dlm otak aku sudah full atau pun berhabuk . maybe mau kena cuci pakai klorox baru dia okay kali ah -.-

will you take it now?


      Cinta yang tidak berbalas itu bagaikan layang layang putus talinya.
Soal cinta adalah soal hati. la juga soal jodoh. Manusia hanya merancang tapi Tuhan yang menentukan jodoh kita .Sejauh dan sedalam mana pun cinta kita terhadap orang , kalau ia tidak berbalas , sukar untuk mengakhirinya dengan perkahwinan . 

Cinta tidak selalu bersama jodoh tetapi jodoh selalu bersama cinta.

Kahwini orang yang lebih mencintai diri kita daripada kita mencintai diri orang lain . Itu lebih baik daripada mengahwini orang yang kita cintai tapi tidak menyintai diri kita kerana adalah lebih mudah mengubah pendirian kita sendiri daripada mengubah pendirian orang lain.

Melupakan seseorang yang disayangi amat sukar.

Jika kita mencintai seseorang , kita akan sentiasa mendoakannya walaupun dia tidak berada di sisi kita :)



untuk lelaki

untuk lelaki  , kalau kita dah buat perempuan menangis , pujuklah dia . jangan bagi lelaki lain yang buat dia senyum semula . dia mungkin berubah . *baru hubungan boleh kekal lama :)


#lelaki patut tahu 

perempuan

istimewanya Allah jadikan seorang perempuan , walaupun berkali kali disakiti , ketika menangis , mereka masih boleh cakap '' saya ok, saya tak apa apa'' ;')

:'D

i'm proud of my heart . it's been played , stabbed , cheated , burned and broken , but somehow still works :'D

tralala

kahwini orang yg lebih mencintai diri kita daripada kita mencintai diri org lain. itu lebih baik daripada mengahwini org yg kita cintai tapi tidak menyintai diri kita kerana adalah lebih mudah mengubah pendirian kita sendiri daripada mengubah pendirian org lain.


#just saying .

perhimpunan

Sampai skolah masuk barisan . suda masuk barisan , naik masuk kelas . lpastu , masuk kelas pg trun balik . pg dewan besar . pegi dewan besar perhimpunan  mula . perhimpunan mula , mulalah aku jadi cacing kepanasan -.- mandi peluh . sbelum pg skolah aku pakai minyak wangi sparkling . *mama aku punya . hehe . okay . time perhimpunan tu , mmg aku wangilaa . haha . tapi lepas 10 minit dgr cikgu becakap . hm ~ MAKIN WANGI BOSS. lalat limpas depan aku pun boleh koma . serious ni . klau cikgu lalala sja buat ucapan , diatas stage -.-. hmm ~ sangatlaaa skejapp -.-' kla , aku malas mau pg skola . byeee.

aku sedih niiii

meowww ;3

apabila lelaki ajak kamu bertunang , dan kamu menerimanya wlaupun dalam telefon , dgn itu sahlah yg kamu berdua telah bertunang dgn cara yg betul dan halal . dan ia tidak haram  :)

lelaki.

tak semuanya lelaki setia . ada sesetengah lelaki baik & sesetengah lelaki jahat. dari aku kecil sampailaa sekarang , aku harap aku dapat jumpa lelaki yang baik , bersopan santun , comel , solat 5 waktu , dan menerima aku seadanya. mna nak cari llaki mcm tu? susah nak cari . aku harap aku dapat .

-pipa

morning


good morning ! wake up sunshine , let a smile be your style today ! Good morning friends ! wait, what the hell am i doing up this early ?? ~.~


menyenangkan hati aku ;')


menghitung hari detik demi detik 
menunggu itu kan menjemukan 
tapi ku sabar menanti jawabmu 
jawab cintamu

jangan kau beri harapan padaku 
seperti ingin tapi tak ingin
yg aku minta tulus hatimu
bukan pura-pura

jangan pergi dari cintaku 
biar saja tetap denganku 
biar semua tahu adanya 
dirimu memang punyaku

repeat reff

belum pernah aku jatuh cinta 
sekeras ini seperti padamu 
jangan sebut aku lelaki
bila tak bisa dapatkan engkau 
jangan sebut aku lelaki 

#lagu ni buat jiwa aku tenang ;'D best doh



aku gemuk ?

aku kalau org kata aku gemuk dgn selambanya aku jawab '' biarlah gemuk. bukan aku minta duit kau punnn'' . at least aku pandai earn duit sendiri. sampai ke sudah merah muka orang yang bertanya. hahahahaha ^^ aku nda kesah aku gemukk gilaa kaa apa kaa -.- yg penting aku happy :) Allah yg cipta aku , bukan kau :p heloooo ? i can diett okayyy




bahagia ka kamu?

assalammualaikum :) 

kamu bahagia hari ni ? ya? aku tau kebanyakan kamu bahagia sebab tengah cuti & skrg kamu dapat jalan2 dgn kwn2 . (jealous)

perspektif bahagia hari ini berbeza bagi setiap orang . Bahagia dari kaca mata aku x semestinya bahagia dar kaca mata kamu . sesetengah manusia itu menilai bahagia itu dari tebalnya poket, menawannya wajah, kereta yang mewah , kehebatan pangkat atau besarnya rumah. Adalah hak individu untuk menilai tahap kebahagiaannya sendiri. 
Tapi disini aku mahu kamu berfikir , adalah baiknya bahagia jika kamu menilai dari banyaknya amal , kesungguhan kamu bersedekah, kasih sayang melimpah ruah mahupun hati baik kamu . aku bukan ustazah . diri tidak sempurna, masih banyak cacat cela dan dosa melata , tapi aku adalah hamba-Nya yang merasakan ingat-mengingati itu amalan bijaksana. Jadi soalan aku sekali lagi , bahagiakah kamu pada hari ini?


#hehe , ayat b'bunga-bunga x boleh blah ni . aku keboringan disebabkan ditinggalkan sorang2 dkad rumah . home alone . borng punya boring aku update blog ;3  

broadband / berukband?

heyheyhey , broadband aku dkad rumah ni betukar mnjadi berukband . yaaa , aku terpaksa maafkan beliau , kerana keadaan yang menjadikannya sebegitu . Maka , aku x dapat bergiat aktif disini , sekadar menaip d words , copy and paste di blog. itu pun mengambil masa setengah jam untuk berukband aku m'jalankan kerja . berukband aku sangat tenat skrg .~.~

Maka , niat suci murni aku untuk blogwalking x dapat dilakukan secara giat. Maaf.
sudah2 , aku mau menamatkan entry emo aku untuk beberapa hari.


#emo aku harini . HAHA

Penat.

kadang2 aku rasa aku ni lembut hati sangat dgn manusia yang aku x suka. *sigh
At the end of the day, aku yang penat menahan rasa .

Dear cik hati yang memendam semua perasaan , kadang2 kau perlu sakit dan sabar menahan akan sikap manusia . Sebab kau pun tak sempurna . kau pun punya sisi jahat yang kau x sangka. atau kau sengaja buat-buat lupa.

Mungkin kau pernah sakitkan hati sesiapa sebelum ni , secara kau sedar atau tidak sengaja.

maka Allah hantar someone itu sakitkan hati kau sedalamnya supaya kau blajar menghormati orang lain, sebab sudah tentu kau tak nak orang lain rasa apa yang kau rasa kan? supaya kau sedar hidup ni mcm roda. Oleh itu aku minta maaf sangat-sangat kepada smua orang yang pernah sakit hati dgn aku, sebab aku tak mampu nak jaga hati semua org . mungkin aku pernah sakitkan hati dengan teruk & kau mnngs tanpa aku tahu. Macam aku tengah lalui sekarang. Dan skrg baru aku tahu betapa sakitnya rasa diperlakukan s'begini rupa.  I am truly sorry. aku tak sempurna , tapi aku berjanji akan berubah ke arah yang lebih baik. baik mengikut aturan-Nya. aku cuba jaga sebanyak mungkin menjaga hati manusia disekeliling aku . selagi jantung aku masih berdegup atas izin dari-Nya , akan aku jaga hati org sebaik yang aku mampu ;)

#kalau aku sedih ayat aku automatik jadi skema . HEHE .



gadis seperti aku.

Dear him , please go away.. kalau ada jodoh satu hari nanti , aku terima , but , for now , tolong jangan buat aku serabut. aku dah cukup masalah dalam hidup.

                                   #HATI INI ALLAH YANG PEGANG

jangan paksa aku buat benda yg aku tak suka , sebab satu hari nanti aku takut kau yang sakit jiwa. aku yakin ada perempuan yang lebih baik dari aku dkad luar sana . moga kau bahgia :)

dugaan hidup

dalam hidup , kita mengharapkan sesuatu yg sentiasa indah dan manis . tapi kadangkala kita lupa percaturan hidup bukan hak milik kita yg kita boleh caturkan mengikut acuan kita . Di sebabkan hati dan perasaan yang terluka kadang kala sebagai manusia hilang rasionalnya . Saya menerima dugaan ini sebagai satu cabaran dalam kehidupan walaupun aku masih budak . Tapi sehingga saat ak menaip entry kali ini hati aku masih sedang terluka & marah sdikit . entahlah . sakit pula hati aku . dgn siapa aku nak mengadu ?

kenapa mereka tdk memhami apa yg aku rasa? sbab mereka semua hilang rasa timbangrasa sesama manusia ? terlupa mereka itu aku ini adalah sebahagian dari kehidupan mereka? mereka sanggup mengejar $$$$$$$$$ asalkan semua yg mreka mahu tercapai . Termasuklah ketepikan  perasaan orang disekeliling untuk kepentingan sendiri ..
kalau mereka terbaca entry ini , aku harap kamu sedar bahawa dalam permainan ini aku yang terluka walaupun aku tidak brasa didalam permainan mereka ..

nda pandai malu

nda kau malu copypaste apa yg aku update ? euww , plsla . mcm tiada ayat lain pula kan . fikir pakai otak bh budu . tua suda kau tu . knp? otak kau jatuh sudah? bagusla tu . alhamdulillah . perangai nda tentu tentu . lpas follow aku kau ikut smua apa yg ada d blog aku . aku benci kau ! Fu !


KAU BODOH 

Mathematic bin buku :D


Love is cinta . act , aku ada minat llaki ni . tapi.. biar la tu -.- buat dee sjala . haha . lagipun mama aku jealous tngok aku cple cple ni kuunun :p hehe . so skrg ni , aku cple dgn buku . member dia panggil ' math' . full name ' mathematic bin buku' . lagi handsome dari bf kamu :p
math bin buku . -LOL-
                                               

Pelik

Aku heran dgn jenis orang yg suka maki hamun org yg tidak dikenali ni -.- apa masalah pun aku ndtau . nda pasal pasal mau hambur perkataan kesat yg tidak sedap didengar . well , aku nda kenal pun dia  . haha . ini pun boleh mencerminkan akhlak seseorang . masyarakat kita skrg ni sakit tenat . zina berleluasa , kes buang anak menjadi jadi . nauzubillah , moga kita semua dilindungiNya.

#Alim :3

mksd 'ALONA' -Group-



Facebook :)


zaman teknologi maklumat ni semua org ada ''Facebook'' . pelik juga bila kawan buat pengakuan mengatakan dia tiada acc Facebook. analoginya umpama seseorang buat pengakuan bahawa dia belum bersunat lagi. Walaupun Facebook ciptaan orang yahudi tapi ramai orang tetap ketagih menggunakannya. Ustaza ustaza guna juga . tak salah meggunakannya dijalan yang lurus . Hari ini aku nak mengupas berkenaan jenis jenis gaya penulisan status Facebook diwall . nak conteng dinding nanti kena label vendalisme pulakan . jadi klau guna conteng je didinding Facebook. aku pun pelik la dgn korang ni . dgrdgr fb akan ditutup bulan march . btl ? ;OO klau tak ada fb kita nak main apa? friendster? myspace? formspring? tagged? smua tu tak boleh sembang  :( inbox tu boleh lah . comment2 . like? tagged ada . klau friendster aku tatau . aku mmg ketagih dgn facebook . haha . seriously , sangat ketagih.

critaaa blogg lg

Aku rasa skrg ni , penulisan aku di blog , sangatlah kurang :|
bukan rasa lagi , memang betul laa . kadang kadang rasa mau share crita tapi rasa malu . pendam sjala -.- aku pun ndtau siapa yg baca. aku langsung nda ambil peduli pun . bila aku ada idea , aku taip . sebab kawan aku suka baca apa yg aku update . semuaa cerita mengaruttttttt

cerita lagi dan lagi

handsome .. dia memang tersangatlah handsome . bergaya . dengan kulit cerah , kening tebal , mata tajam . hidung mancung , bibir merah segar menunjukkan dia tidak merokok , rambut lurus panjang paras bahu , ditambah dengan pakej lengkap badan yang tough dan tinggi . yala yala . tapi , dia bukan taste aku la -.-' .

Forever alone..

Assalammualaikum ..
nampaknyaa , blog ini hanya diupdate seminggu entah berapa kali . tuan punya blog busy sangat mengalahkan tuan perdana menteri . busy belajar. tp ndapandai pandai . ahaha . Time cuti ni aku sgt sgt boringgg ok . tiada kwan . makan sndiri , online sndiri . tiada siapa mau tegur :( skrg ni , dgn bangganya aku memegang title FOREVER ALONE . yaa , memang time cuti ni aku sndri sndir :'/ hmm.ia sgt menyedihkan bagi aku .  ceh-.-'

cantik?

Cantik ? bukan aku . tidak bermaksud aku tdk bersyukur. Alhamdulillah , Allah sudah cipta setiap hamba-Nya dengan kelebihan dan kekurangan masing masing . kalau nda kau cantik , maybe kau pandai . kalau kau tdk pandai , maybe kau cantik . eh , itu perumpamaan jala . tidak semestinya satu fakta , ada yang cantik tapi pandai . Macam aku , nda cantik , tapi nda la pandai betul . HAHAH.
Bila sudah masuk sekolah baru ni , aku dapat ramai kawan . kawan prempuan la . sbb skolah aku semua perempuan . aku susah gila mau bercakap dgn lelaki secara berdepan . kecuali kalau memang sudah kenal rapat :) Aku memang ada problem communication sikit dgn kwn yg lain jantina ni . tapi lain la kalau dalam facebook :)

tak cantik.

kau tau , jadi manusia yang kurang cantik ini , bila someone confess sukakan kau maka kau tau dia ikhlas . dia tak pandang dan tak kisah rupa paras kau. Tapi dia sukakan kau sebab diri kau sendiri , how you behave and how you treat people around you. Dia tak pandang kecantikan sebab dia tau cantik itu tak akan kekal.
Dan dia tak terburu-buru cuba contact kau, sebaliknya dia akan approach parents kau dulu . Dia tak akan sms call atau seumpama nya untuk menabur janji manis yang menyebabkan diebetis , sebab dia nak miliki kau secara halal. dia nak kenali kau selepas kahwin , sebab cinta selepas kahwin itu lebih indah .

*But the question is , mana  nak jumpa lelaki macam ni ?

#justsaying.

I love you for a thousand years ;)





Heart beats fast
colors and promises 
how to be brave 
how can i love when i'm afraid 
to fall
but watching you stand alone
all of my doubt 
suddenly goes away somehow

one step closer

i have died everyday
waiting for you
darlin don't be afraid 
i have loved you for a
thousand years 
i love you for a 
thousand more

time stands still
beauty i know she is 
i will be brave 
i will not let anything 
take away
what's standing in front of me 
every breath , 
every hour has come to this 

one step closer

i have died everyday
waiting for you
darlin don't be afraid 
i have loved you for a
thousand years 
i love you for a 
thousand more

And all along i believed
i would find you
your heart me 
i have loved you for a thousand years 
i love you for a thousand more 

one step closer 
one step closer

i have died everyday
waiting for you
darlin don't be afraid 
i have loved you for a
thousand years 
i love you for a 
thousand more

And all along i believed
i would find you
your heart me 
i have loved you for a thousand years 
i love you for a thousand more :)