Mathematic bin buku :D


Love is cinta . act , aku ada minat llaki ni . tapi.. biar la tu -.- buat dee sjala . haha . lagipun mama aku jealous tngok aku cple cple ni kuunun :p hehe . so skrg ni , aku cple dgn buku . member dia panggil ' math' . full name ' mathematic bin buku' . lagi handsome dari bf kamu :p
math bin buku . -LOL-
                                               

Pelik

Aku heran dgn jenis orang yg suka maki hamun org yg tidak dikenali ni -.- apa masalah pun aku ndtau . nda pasal pasal mau hambur perkataan kesat yg tidak sedap didengar . well , aku nda kenal pun dia  . haha . ini pun boleh mencerminkan akhlak seseorang . masyarakat kita skrg ni sakit tenat . zina berleluasa , kes buang anak menjadi jadi . nauzubillah , moga kita semua dilindungiNya.

#Alim :3

mksd 'ALONA' -Group-



Facebook :)


zaman teknologi maklumat ni semua org ada ''Facebook'' . pelik juga bila kawan buat pengakuan mengatakan dia tiada acc Facebook. analoginya umpama seseorang buat pengakuan bahawa dia belum bersunat lagi. Walaupun Facebook ciptaan orang yahudi tapi ramai orang tetap ketagih menggunakannya. Ustaza ustaza guna juga . tak salah meggunakannya dijalan yang lurus . Hari ini aku nak mengupas berkenaan jenis jenis gaya penulisan status Facebook diwall . nak conteng dinding nanti kena label vendalisme pulakan . jadi klau guna conteng je didinding Facebook. aku pun pelik la dgn korang ni . dgrdgr fb akan ditutup bulan march . btl ? ;OO klau tak ada fb kita nak main apa? friendster? myspace? formspring? tagged? smua tu tak boleh sembang  :( inbox tu boleh lah . comment2 . like? tagged ada . klau friendster aku tatau . aku mmg ketagih dgn facebook . haha . seriously , sangat ketagih.

critaaa blogg lg

Aku rasa skrg ni , penulisan aku di blog , sangatlah kurang :|
bukan rasa lagi , memang betul laa . kadang kadang rasa mau share crita tapi rasa malu . pendam sjala -.- aku pun ndtau siapa yg baca. aku langsung nda ambil peduli pun . bila aku ada idea , aku taip . sebab kawan aku suka baca apa yg aku update . semuaa cerita mengaruttttttt

cerita lagi dan lagi

handsome .. dia memang tersangatlah handsome . bergaya . dengan kulit cerah , kening tebal , mata tajam . hidung mancung , bibir merah segar menunjukkan dia tidak merokok , rambut lurus panjang paras bahu , ditambah dengan pakej lengkap badan yang tough dan tinggi . yala yala . tapi , dia bukan taste aku la -.-' .

Forever alone..

Assalammualaikum ..
nampaknyaa , blog ini hanya diupdate seminggu entah berapa kali . tuan punya blog busy sangat mengalahkan tuan perdana menteri . busy belajar. tp ndapandai pandai . ahaha . Time cuti ni aku sgt sgt boringgg ok . tiada kwan . makan sndiri , online sndiri . tiada siapa mau tegur :( skrg ni , dgn bangganya aku memegang title FOREVER ALONE . yaa , memang time cuti ni aku sndri sndir :'/ hmm.ia sgt menyedihkan bagi aku .  ceh-.-'

cantik?

Cantik ? bukan aku . tidak bermaksud aku tdk bersyukur. Alhamdulillah , Allah sudah cipta setiap hamba-Nya dengan kelebihan dan kekurangan masing masing . kalau nda kau cantik , maybe kau pandai . kalau kau tdk pandai , maybe kau cantik . eh , itu perumpamaan jala . tidak semestinya satu fakta , ada yang cantik tapi pandai . Macam aku , nda cantik , tapi nda la pandai betul . HAHAH.
Bila sudah masuk sekolah baru ni , aku dapat ramai kawan . kawan prempuan la . sbb skolah aku semua perempuan . aku susah gila mau bercakap dgn lelaki secara berdepan . kecuali kalau memang sudah kenal rapat :) Aku memang ada problem communication sikit dgn kwn yg lain jantina ni . tapi lain la kalau dalam facebook :)

tak cantik.

kau tau , jadi manusia yang kurang cantik ini , bila someone confess sukakan kau maka kau tau dia ikhlas . dia tak pandang dan tak kisah rupa paras kau. Tapi dia sukakan kau sebab diri kau sendiri , how you behave and how you treat people around you. Dia tak pandang kecantikan sebab dia tau cantik itu tak akan kekal.
Dan dia tak terburu-buru cuba contact kau, sebaliknya dia akan approach parents kau dulu . Dia tak akan sms call atau seumpama nya untuk menabur janji manis yang menyebabkan diebetis , sebab dia nak miliki kau secara halal. dia nak kenali kau selepas kahwin , sebab cinta selepas kahwin itu lebih indah .

*But the question is , mana  nak jumpa lelaki macam ni ?

#justsaying.

I love you for a thousand years ;)





Heart beats fast
colors and promises 
how to be brave 
how can i love when i'm afraid 
to fall
but watching you stand alone
all of my doubt 
suddenly goes away somehow

one step closer

i have died everyday
waiting for you
darlin don't be afraid 
i have loved you for a
thousand years 
i love you for a 
thousand more

time stands still
beauty i know she is 
i will be brave 
i will not let anything 
take away
what's standing in front of me 
every breath , 
every hour has come to this 

one step closer

i have died everyday
waiting for you
darlin don't be afraid 
i have loved you for a
thousand years 
i love you for a 
thousand more

And all along i believed
i would find you
your heart me 
i have loved you for a thousand years 
i love you for a thousand more 

one step closer 
one step closer

i have died everyday
waiting for you
darlin don't be afraid 
i have loved you for a
thousand years 
i love you for a 
thousand more

And all along i believed
i would find you
your heart me 
i have loved you for a thousand years 
i love you for a thousand more :)