morning


good morning ! wake up sunshine , let a smile be your style today ! Good morning friends ! wait, what the hell am i doing up this early ?? ~.~


menyenangkan hati aku ;')


menghitung hari detik demi detik 
menunggu itu kan menjemukan 
tapi ku sabar menanti jawabmu 
jawab cintamu

jangan kau beri harapan padaku 
seperti ingin tapi tak ingin
yg aku minta tulus hatimu
bukan pura-pura

jangan pergi dari cintaku 
biar saja tetap denganku 
biar semua tahu adanya 
dirimu memang punyaku

repeat reff

belum pernah aku jatuh cinta 
sekeras ini seperti padamu 
jangan sebut aku lelaki
bila tak bisa dapatkan engkau 
jangan sebut aku lelaki 

#lagu ni buat jiwa aku tenang ;'D best doh



aku gemuk ?

aku kalau org kata aku gemuk dgn selambanya aku jawab '' biarlah gemuk. bukan aku minta duit kau punnn'' . at least aku pandai earn duit sendiri. sampai ke sudah merah muka orang yang bertanya. hahahahaha ^^ aku nda kesah aku gemukk gilaa kaa apa kaa -.- yg penting aku happy :) Allah yg cipta aku , bukan kau :p heloooo ? i can diett okayyy




bahagia ka kamu?

assalammualaikum :) 

kamu bahagia hari ni ? ya? aku tau kebanyakan kamu bahagia sebab tengah cuti & skrg kamu dapat jalan2 dgn kwn2 . (jealous)

perspektif bahagia hari ini berbeza bagi setiap orang . Bahagia dari kaca mata aku x semestinya bahagia dar kaca mata kamu . sesetengah manusia itu menilai bahagia itu dari tebalnya poket, menawannya wajah, kereta yang mewah , kehebatan pangkat atau besarnya rumah. Adalah hak individu untuk menilai tahap kebahagiaannya sendiri. 
Tapi disini aku mahu kamu berfikir , adalah baiknya bahagia jika kamu menilai dari banyaknya amal , kesungguhan kamu bersedekah, kasih sayang melimpah ruah mahupun hati baik kamu . aku bukan ustazah . diri tidak sempurna, masih banyak cacat cela dan dosa melata , tapi aku adalah hamba-Nya yang merasakan ingat-mengingati itu amalan bijaksana. Jadi soalan aku sekali lagi , bahagiakah kamu pada hari ini?


#hehe , ayat b'bunga-bunga x boleh blah ni . aku keboringan disebabkan ditinggalkan sorang2 dkad rumah . home alone . borng punya boring aku update blog ;3  

broadband / berukband?

heyheyhey , broadband aku dkad rumah ni betukar mnjadi berukband . yaaa , aku terpaksa maafkan beliau , kerana keadaan yang menjadikannya sebegitu . Maka , aku x dapat bergiat aktif disini , sekadar menaip d words , copy and paste di blog. itu pun mengambil masa setengah jam untuk berukband aku m'jalankan kerja . berukband aku sangat tenat skrg .~.~

Maka , niat suci murni aku untuk blogwalking x dapat dilakukan secara giat. Maaf.
sudah2 , aku mau menamatkan entry emo aku untuk beberapa hari.


#emo aku harini . HAHA

Penat.

kadang2 aku rasa aku ni lembut hati sangat dgn manusia yang aku x suka. *sigh
At the end of the day, aku yang penat menahan rasa .

Dear cik hati yang memendam semua perasaan , kadang2 kau perlu sakit dan sabar menahan akan sikap manusia . Sebab kau pun tak sempurna . kau pun punya sisi jahat yang kau x sangka. atau kau sengaja buat-buat lupa.

Mungkin kau pernah sakitkan hati sesiapa sebelum ni , secara kau sedar atau tidak sengaja.

maka Allah hantar someone itu sakitkan hati kau sedalamnya supaya kau blajar menghormati orang lain, sebab sudah tentu kau tak nak orang lain rasa apa yang kau rasa kan? supaya kau sedar hidup ni mcm roda. Oleh itu aku minta maaf sangat-sangat kepada smua orang yang pernah sakit hati dgn aku, sebab aku tak mampu nak jaga hati semua org . mungkin aku pernah sakitkan hati dengan teruk & kau mnngs tanpa aku tahu. Macam aku tengah lalui sekarang. Dan skrg baru aku tahu betapa sakitnya rasa diperlakukan s'begini rupa.  I am truly sorry. aku tak sempurna , tapi aku berjanji akan berubah ke arah yang lebih baik. baik mengikut aturan-Nya. aku cuba jaga sebanyak mungkin menjaga hati manusia disekeliling aku . selagi jantung aku masih berdegup atas izin dari-Nya , akan aku jaga hati org sebaik yang aku mampu ;)

#kalau aku sedih ayat aku automatik jadi skema . HEHE .



gadis seperti aku.

Dear him , please go away.. kalau ada jodoh satu hari nanti , aku terima , but , for now , tolong jangan buat aku serabut. aku dah cukup masalah dalam hidup.

                                   #HATI INI ALLAH YANG PEGANG

jangan paksa aku buat benda yg aku tak suka , sebab satu hari nanti aku takut kau yang sakit jiwa. aku yakin ada perempuan yang lebih baik dari aku dkad luar sana . moga kau bahgia :)

dugaan hidup

dalam hidup , kita mengharapkan sesuatu yg sentiasa indah dan manis . tapi kadangkala kita lupa percaturan hidup bukan hak milik kita yg kita boleh caturkan mengikut acuan kita . Di sebabkan hati dan perasaan yang terluka kadang kala sebagai manusia hilang rasionalnya . Saya menerima dugaan ini sebagai satu cabaran dalam kehidupan walaupun aku masih budak . Tapi sehingga saat ak menaip entry kali ini hati aku masih sedang terluka & marah sdikit . entahlah . sakit pula hati aku . dgn siapa aku nak mengadu ?

kenapa mereka tdk memhami apa yg aku rasa? sbab mereka semua hilang rasa timbangrasa sesama manusia ? terlupa mereka itu aku ini adalah sebahagian dari kehidupan mereka? mereka sanggup mengejar $$$$$$$$$ asalkan semua yg mreka mahu tercapai . Termasuklah ketepikan  perasaan orang disekeliling untuk kepentingan sendiri ..
kalau mereka terbaca entry ini , aku harap kamu sedar bahawa dalam permainan ini aku yang terluka walaupun aku tidak brasa didalam permainan mereka ..

nda pandai malu

nda kau malu copypaste apa yg aku update ? euww , plsla . mcm tiada ayat lain pula kan . fikir pakai otak bh budu . tua suda kau tu . knp? otak kau jatuh sudah? bagusla tu . alhamdulillah . perangai nda tentu tentu . lpas follow aku kau ikut smua apa yg ada d blog aku . aku benci kau ! Fu !


KAU BODOH