aku bukan lemah.

bukan lemah tapi aku dah penat mcm ni . Eh eh , terkeluar pula :') sokay , nngs pun dapat senyum juga kan ?  :') k , dgr , i will never love you more . 

hello - di antara bintang


Diantara beribu bintang , hanya kaulah yang paling terang , diatara beribu cinta pilihanku hanya kau sayang ♥

*emo emo emo emo . hahah 

Mengaruttttttt

Puasa puasa puasa :D yeah . aku mauu kasi hebohh nii yg berat aku turun 2 kg >;D HAHA . sangat bangga ok ! jangan jealous ah . tadi pagi , aku tersalah baca niat -.- ' sahaja aku berpuasa kerana diet kerana Allah taala' dafuqman -.- bagus sangat pipa . sotong kuritatata . k , aku mau pastikann yg besokk niat aku mesti betul ! tu jaa . kbye

make up.

 kita hamba Allah . tak sempurna . kenapa mesti pakai bedak tebaltebal then , gincu merahmerah apa semua ? untuk jadi cantik ? bagi aku , kecantikkan bukan dari ketebalan make up kau. and tak payahlah nak pakai sexy sexy yang boleh mengeluarkan mata lelaki yang boleh buat diorang steam . just be yourself. no need lah pakai kasut tinggi just because kau nak lelaki pandang kau . then , kau nak diorang tergila gila dkat kau . takpayahlah . baik kau jadi diri sendiri . pakai baju yang menutup aurat nye. pakai tudung . kan elok orang tngok . bakal mak mertua pun suka tngok . sejuk hati dia . and rasa berbangga dapat menantu mcm tu .
bila kau dah tutup aurat kau , and cara kau bercakap sopan apa semua , confirm kau kena hormat . and aku akan respect kau . tabik der . lelaki yang setia takkan pandang paras muka kau , kecantikkan kau , tapi diorang akan pandang cara kau bercakap , senyum , macam mna cara kau layan mak kau , and org lelaki ni tak suka perempuan tergedikgedik sana sini .

#just saying.

aku biadab ?

assalamualaikum dan selamat petang :)

sorry sangat sangat . dah lama tak update . busy sangat . mengalahkan perdana menteri nye busy . haha . by the way , harini aku nak crita pasal cikgu aku dkat sekolah . kalau tak suka nak baca , takpayahlah baca . bukannya aku suh kau baca pun :p haha . jk . okay , macam ni , aku dah penat . hari hari dengar cikgu membebel . pot pet pot pet . mcm hon kreta . aku tak pernah biadab dgn cikgu . seriously , tak pernah . aku tak menjawab , salah . aku jawab , salah . so apa yg betul ? eh pelik aku . diorang tahu marah orang ja . tak bawa buku kna marah . orang salah jadual pun kena marah . kau mak aku ke wei? eh benciii lahh . aku dah minta maaf . tp dia still betukar jadi harimau . geram. aku mmg tak pandai melawan tapi jangan sampai aku jadi kurang ajar . so puhleaseee lah , kalau aku ada buat salah aku minta maaf , and then tlglah jgn memekak depan aku , and depan kawan kawan aku . aku tak suka . aku hormat kau , kau hormat aku . simple right? and aku tak nak jadi murid yang biadab . aku datang pegi sekolah aku nak belajar . menimbah ilmu , bukan nak dengar kau membebel di depan . waste my time.




sadeh

july , ndalama lagi oct . Again , i was a bit sad and down sbb terasa bodoh sgt boleh gagal dlm exam. hm , too bad.okay , now i should focus on next paper :)
teruk la hidup ni . aku ja kena . bila nasih tuah aku dtg ? hm . balik balik nasib malang . aku nda tau mana mau start . aku ndatau mcm mana mau jadi budak pandai ni :( sesiapa? tolong aku pleaseee :'( tahun ni aku pun ndtaula apa mau jadi sudaa. haih . malarrr gagal dlm exam . cikgu pun marah suda :( mesti tuisyen juga ni . teruk . kay , i believe everything happend for a reason . tiada siapa untuk dipersalahkan and aku pecaya semunya disebabkan memory dlm otak aku sudah full atau pun berhabuk . maybe mau kena cuci pakai klorox baru dia okay kali ah -.-

will you take it now?


      Cinta yang tidak berbalas itu bagaikan layang layang putus talinya.
Soal cinta adalah soal hati. la juga soal jodoh. Manusia hanya merancang tapi Tuhan yang menentukan jodoh kita .Sejauh dan sedalam mana pun cinta kita terhadap orang , kalau ia tidak berbalas , sukar untuk mengakhirinya dengan perkahwinan . 

Cinta tidak selalu bersama jodoh tetapi jodoh selalu bersama cinta.

Kahwini orang yang lebih mencintai diri kita daripada kita mencintai diri orang lain . Itu lebih baik daripada mengahwini orang yang kita cintai tapi tidak menyintai diri kita kerana adalah lebih mudah mengubah pendirian kita sendiri daripada mengubah pendirian orang lain.

Melupakan seseorang yang disayangi amat sukar.

Jika kita mencintai seseorang , kita akan sentiasa mendoakannya walaupun dia tidak berada di sisi kita :)



untuk lelaki

untuk lelaki  , kalau kita dah buat perempuan menangis , pujuklah dia . jangan bagi lelaki lain yang buat dia senyum semula . dia mungkin berubah . *baru hubungan boleh kekal lama :)


#lelaki patut tahu 

perempuan

istimewanya Allah jadikan seorang perempuan , walaupun berkali kali disakiti , ketika menangis , mereka masih boleh cakap '' saya ok, saya tak apa apa'' ;')